Всеукраїнський круглий стіл до 105-річчя Івана Ткаченка (1919-1994)

06.02.2024 відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Трудове виховання учнів у контексті реалізації ідей концепції “Нова українська школа”», присвячений 105-й річниці від дня народження Івана Ткаченка (онлайн на платформі Google Meet).

Під час засідання круглого столу його учасники – 57 наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників Києва, Кропивницького, Вінниці, Запоріжжя та Кіровоградської області – обговорили внесок Івана Ткаченка в розвиток теоретичних засад дидактики та освітнього менеджменту, ідеї про поєднання навчання з продуктивною працею та сучасні підходи до профільного і професійного навчання в закладах загальної середньої освіти, педагогічну спадщину І.Ткаченка та проблеми удосконалення системи трудового виховання учнів.

Науковці Педагогічного музею України у виступах представили інноваційні підходи до збереження та вивчення педагогічного доробку І.Ткаченка у контексті сучасних інформаційних технологій:

«Персоналія Івана Ткаченка (1919–1994) в контексті деколонізації української педагогічної біографістики» Олександр Міхно, д. пед. н., директор музею;

«Постать І.Г. Ткаченка на електронному ресурсі «Музеї педагогів» Лариса Гайда, провідна наукова співробітниця музею;

«Відеопрезентація матеріалів персонального комплексу Івана Ткаченка (1919–1994) у фондах Педагогічного музею України» Тетяна  Рудницька, старша наукова співробітниця музею.

Модератор заходу Олександр Жосан, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського»

Програма круглого столу

 

Організатори:

Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, Педагогічний музей України