Вебінар «Педагогічна мапа Києва: вулиця Августина Волошина»

12.03.2024 відбувся вебінар «Педагогічна мапа Києва: вулиця Августина Волошина», присвячений 150-річчю від дня народження педагога, громадсько-політичного діяча, президента Карпатської України, Героя України Августина Волошина (17 березня 1874 – 19 липня 1945).

Під час вебінару учасники дізналися цікаві факти про його життєвий шлях та різнобічну діяльність, переглянули унікальні аудіовізуальні документи про Волошина-політика, що зберігаються у фондах Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву.

Запорукою успішної політичної, економічної, видавничої, громадської та культурно-освітньої праці А. Волошина був саме педагогічний талант, а центральне місце в його творчій спадщині належить проблемам навчання і виховання.

Спікери вебінару:

  • Ірина Закринична, провідний спеціаліст відділу використання інформації документів Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву;
  • Олександр Міхно, д. пед. н., директор Педагогічного музею України;
  • Оксана Матвійчук, к. пед. н., доцент Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету Бориса Грінченка;
  • Наталя Петрощук, к. пед. н., доцент Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету Бориса Грінченка.

Учасники вебінару – 34 науково-педагогічних, педагогічних, архівних, бібліотечних, музейних працівники Києва, Запоріжжя, Ужгорода та Дніпропетровської області.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2024-2025 роках» ювілей Августина Волошина відзначається на державному рівні.

Згідно з Рішенням Київської міської ради «Про відзначення на території міста Києва пам’ятних дат і ювілеїв у 2024 році» 150 років із дня народження Августина Волошина відзначається на території м. Києва.

Організатор: Інститут післядипломної освіти Київського університету Бориса Грінченка

Співорганізатор: Педагогічний музей України