Виставка «Педагогічні портрети — 2018. Пам’ятаємо і шануємо»

Іноді буває, що люди, завершивши земне життя, з плином часу забуваються, навіть їхні імена стираються з пам’яті нащадків. Але тільки не ті, хто подарував цьому світові частинку себе і своєї душі, свого таланту, хто дав нам неоціненну можливість користуватися їхньою творчою спадщиною задля поступу суспільства.

Музейна виставка може не лише зберігати пам’ять, а й здатна оживляти її. З одного боку, виставка відображає те, що нині є актуальним для історичної та соціальної пам’яті, а з іншого, пам’ять — це і рушійна сила виставки, і мета, на яку виставка спрямована.

Виставка «Педагогічні портрети — 2018. Пам’ятаємо і шануємо» — це галерея міні-експозицій, присвячених ювілеям наших видатних педагогів та освітніх діячів. 2018 рік багатий на пам’ятні дати, адже цього року відзначаються ювілеї творців української освіти і рушіїв педагогічної науки:

140-річчя Костянтина Лебединцева таГригорія Ващенка,

130-річчя Якова Мамонтова та Антона Макаренка,

125-річчя Петра Волинського,

120-річчя ПавлаЧамати,

110-річчя Івана Тесленка,

90-річчя Семена Гончаренка та Миколи Ярмаченка,

80-річчя Івана Зязюна.

Знаковою подією 2018 року стане відзначення 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського.

Головна мета виставки — вшанування пам’яті видатних українських педагогів, актуалізація їхніх концептуальних педагогічних ідей. Окрім того, виставка покликана привернути увагу відвідувачів до пам’ятних ювілейних дат, які відзначатимуться протягом 2018 року, та спонукати до їх відзначення у навчальних закладах та наукових установах.

Приходьте до Педагогічного музею, вшануйте пам’ять наших педагогів-ювілярів, надихніться їхніми ідеями, окриліться на доленосні рішення у власному житті і творчості.

Відкриття виставки відбудеться 19 січня 2018 року об 11:00

Адреса та контакти:

Київ,вул. Володимирська, 57 (Будинок учителя, 2-й поверх праворуч).

Телефон: 234-36-88, е-mail: pedmuz@gmail.com, сайт: http://pmu.in.ua//.

Музей працює: понеділок-п’ятниця  з 10.00 до 17.00 (у суботу-неділю  та у інший час — за домовленістю).