Урочистості в Українському колежі ім. В. Сухомлинського

28.09.2023 в Українському колежі ім. В. Сухомлинського відбулися урочистості з нагоди 35-річчя від заснування навчального закладу та 105-ї річниці від дня народження Василя Сухомлинського.

Почесні гості заходу – Олександр Міхно, директор Педагогічного музею України, та Леся Сухомлинська, голова Всеукраїнської асоціації Василя Сухомлинського – подякували директору колежу Євгену Кушніру, педагогам та учням, за збереження й популяризацію спадщини В. Сухомлинського, за творче використання його педагогічних ідей у освітньому процесі, за креативну діяльність музею В. Сухомлинського.

Також гості вручили подарунки: Л. Сухомлинська – книги В. Сухомлинського «Я розповім вам казку» та «Бджолина музика», а О. Міхно – видання «Шкільне музейництво у біографіях і фактах».

Педагогічний музей Василя Олександровича Сухомлинського при Українському колежі ім. В. О. Сухомлинського (СШ № 272) Дніпровського району м. Києва  створено у 1996 і оновлено у 2018 до 100-річчя від дня народження В. Сухомлинського. Інформацію про музей та його теперішню керівницю Світлану Любанську вміщено у книзі «Шкільне музейництво у біографіях і фактах» (2022), яку Педагогічний музей України видав як результат однойменного всеукраїнського дослідницького проєкту, реалізованого у співпраці з Українським державним центром національно-патріотичного виховання.