Участь у роботі обласного семінару керівників музеїв закладів освіти Черкащини

28.02.2024 відбувся обласний семінар для керівників музеїв освітніх закладів та відповідальних за краєзнавчу й музейну роботу в закладах освіти Черкащини (онлайн на платформі Google Meet).

Разом з учасниками семінару, до якого доєдналося близько сімдесяти педагогів, були обговорені нагальні питання роботи музеїв закладів освіти, проблеми та шляхи їх вирішення.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Юлія Кріт.

Дмитро Омельченко, заступник директора з навчально-виховної роботи Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, проаналізував стан та перспективи музеїв закладів освіти України.

Олесій Святенко, громадський активіст, волонтер, директор «Патріотичного музею АТО», розповів про свій музей; як краще організувати роботу з дітьми в питаннях висвітлення подій сучасності та вшанування Героїв російсько-української війни; що враховувати при формуванні та оформленні експозицій військового спрямування та як створити куточок пам’яті.

Євгеній Шатілов, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України, поділився досвідом збирання, збереження та експонування музейних колекцій військового призначення та присвячених російсько-українській війні 2014-2024 років.

Ірина Мірошник, завідувачка сектору новітньої історії науково-дослідного відділу історії та природи краю Черкаського обласного краєзнавчого музею, розповіла про сучасний підхід до музейної справи та надала рекомендації щодо оновлення та модернізації експозиції музеїв. А її колега – Марина Цибенко, завідувачка відділу науково-просвітницької та виставкової роботи, поділилась з учасниками семінару формами науково-просвітницької роботи музеїв в сучасних умовах.

У зібранні взяла участь Лариса Гайда, провідна наукова співробітниця Педагогічного музею України, яка презентувала авторську навчальну програму туристсько-краєзнавчого напряму «Музеєзнавство» та електронний ресурс «Музейна педагогіка».

Організатор заходу: Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради.

Джерело: https://cutt.ly/nwN3hmZE