Участь у роботі обласного семінару керівників музеїв закладів освіти Кіровоградщини

12 січня 2022 р. провідна наукова співробітниця Педагогічного музею України Лариса Гайда з презентацією «Методичний діалог: «Шкільні музеї в умовах децентралізації: куди рухатись?» взяла участь у роботі обласного семінару для керівників музеїв закладів освіти та відповідальних за їхню роботу. Організував зустріч комунальний заклад «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді».

Оксана Каргополова, завідувачка відділом краєзнавства Центру, запропонувала розглянути питання: упорядкування музейної мережі та оновлення банку даних під час огляду музеїв у 2021-2022 рр.; ведення музейної документації; підготовки до конкурсу екскурсоводів «Край, в якому я живу».

Водночас учасники, а це працівники комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді», 77 керівників музеїв при закладах освіти області, а також спеціалісти відділів, управлінь освіти міських, селищних, сільських рад відповідальних за музейну справу, мали можливість ознайомитись із досвідом роботи колег:

  • Про особливості діяльності музею широкого історичного профілю у форматі сучасних змін йшлося у повідомленні Ольги Голованової, керівниці музею КЗ «Злинський ліцей» Новоукраїнського району.
  • Валерій Жванко, керівник культурно-освітнього центру «Толока» Попельнастівської громади Олександрійського району, поділився досвідом організаційної, краєзнавчої та просвітницької роботи у процесі співпраці зі школами та мешканцями краю.

Онлайн-семінар дозволив вперше комунікувати широкому колу зацікавлених осіб та обговорити проблеми й перспективи музейно-педагогічної діяльності у Кіровоградській області: https://www.facebook.com/touristkir/