Онлайн-конференція «Лідерство і обдарованість: сучасний науковий дискурс і освітня практика»

14.02.2024 р. Олександр Міхно, д. пед. н., директор Педагогічного музею України, взяв участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференція «Лідерство і обдарованість: сучасний науковий дискурс і освітня практика», виступивши на пленарному засіданні з доповіддю «Августин Волошин (1874-1945): від шкільного вчителя до національного лідера (до 150-річчя з дня народження педагога, громадсько-політичного діяча, президента Карпатської України, Героя України)».

У доповіді промовець

  • подав стислі біографічні відомості про А. Волошина та напрями його різнобічної діяльності у форматі спеціально підготовленого відео: https://youtu.be/J0mF7kj8idU?si=TCqcIEb86iJmrTLR;
  • аргументував, що запорукою успішної політичної, економічної, педагогічної, видавничої, громадської та культурно-освітньої праці Августина Волошина був його педагогічний талант;
  • акцентував, що центральне місце в його творчій спадщині належить проблемам навчання і виховання;
  • підсумував, що формуванню А. Волошина-лідера сприяли родинне виховання, вплив визначних особистостей, ефективна діяльність у різних сферах, педагогічний хист, підтримка дружини та вроджений аналітичний розум.

Програма конференції

Організатори: Національна академія педагогічних наук України, Інститут обдарованої дитини НАПН України, Інститут соціальної та політичної психології НАПН України, Інститут проблем виховання НАПН України.