Розмова «Спадок Майдану: яке суспільство будує сучасна школа?»

Запрошуємо долучитися до розмови про проблеми сучасної освіти в Україні 15 вересня о 18:30 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану.

Історична пам’ять формує нашу національну ідентичність. Шкільні уроки з історії – це знайомство з державотворчим шляхом українського народу. Саме школа закладає базу знань, яка великою мірою формує особистість та її національну свідомість. Революція Гідності стала поворотною подією для змін у багатьох важливих сферах українського життя. В першу чергу це стосується змін у громадянському суспільстві. Після 2014 року Україна почала відходити від постколоніального минулого. Початок декомунізації, закон про мову є важливими для історії подіями. Гостро актуальним залишається питання реформи в освіті. За шість років,  на противагу застарілій навчальній системі, з’явилося безліч альтернативних освітніх проєктів, зокрема, історичних.

Дискусія присвячена таким питанням:
  • Чи змінилася історична освіта в Україні
  • Наскільки вона є важливою для розбудови держави і захисту своїх територій
  • Що зроблено для того, щоб вона відповідала духу часу і потребам суспільства
  • Якою вона є сьогодні й наскільки далека від ідеалу
Говоритимуть професійні освітяни:
Сергій Квіт – голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, 9-й Міністр освіти і науки України 27 лютого 2014 — 14 квітня 2016.
Світлана Маркова – докторка історичних наук, директорка Інституту дослідження Голодомору, “Відмінник освіти України”.
 
Іван Примаченко – засновник української платформи онлайн-освіти “Prometheus”. “Prometheus” – громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів (МВОК).
Модераторка – кандидатка історичних наук, засновниця ГО “Експертний корпус” Тетяна Швидченко.
Просимо приходити до нас у масках, ми будемо безконтактно вимірювати вам температуру і запропонуємо скористатися антисептиком на вході.
 
Зареєструватися на захід: https://cutt.ly/wfbPvrs

Адреса: майдан Незалежності, 18/2, 2 поверх Будинку профспілок