Участь у проєкті «Декомунізація-40»

31.03.2024 у Києві відбувся з’їзд «Декомунізація-40», на якому організатори та учасники навчальної програми «Декомунізація-40» підбивали підсумки навчання й презентували свої проєкти.

Олександр Міхно, д. пед. н., директор Педагогічного музею України, на панельній дискусії поділився враженнями від участі у навчальній програмі та розповів про особливості роботи над власним проєктом з деколонізації –написанням наукової статті «Деколонізація української педагогічної біографістики: теоретичні контури», яка незабаром буде оприлюднена в «Українському педагогічному журналі» (2024, №1).

Почесний гість з’їзду – Микола Сядристий, український майстер мікромініатюри, дослідник історії тоталітарних режимів: фашизму, комунізму, нацизму.     

Участь у проєкті засвідчена сертифікатом. Також організатори презентували найактивнішим учасникам книги Айн Ренд «Ми, живі», Володимира В’ятровича  «Нотатки з кухні “переписування історії”» та М. Сядристого «Молох ленінізму. Ідеологія державного терору» з дарчим підписом автора.  

«Декомунізація-40» шестимісячний навчальний проєкт від Центру Айн Ренд в Україні  (вересень 2023 — лютий 2024). Мета – сприяти викоріненню радянських наративів в українському просторі до 40-річчя незалежності України.  Навчальна програма: лекції про процеси декомунізації в Україні та світі від українських спікерів (Антон Бондар, Вадим Поздняков, Олександр Зінченко, Анна Герич, Олег Слабоспицький) і про філософію Айн Ренд  від іноземних спікерів (Джорджі Манчев, Джон Херсі, Ісідора Колар, Томас Волкер-Верт).

Фото: Центр Айн Ренд в Україні.