Триває реалізація онлайн-проєкту «Педагогічна мапа Києва»

Починаючи з січня 2022 року, двічі  на місяць на сторінках музею в соціальних мережах «Фейсбук» та «Інстаграм» ми розміщуємо  стислу інформацію про педагога, на честь якого в Києві названо вулицю, відкрито меморіальну дошку чи пам’ятник, присвоєно ім’я навчальному закладу.  Кінцевим результатом проєкту стане створення інтерактивної «Педагогічної мапи Києва». Станом на серпень 2023 р. опубліковано 40 дописів про вулиці з усіх десяти районів Києва. Зазначимо, що кількість вулиць, названих на честь педагогів та культурно-освітніх діячів, які займались педагогічною діяльністю постійно збільшується. Це пов’язано передусім із дією «закону про декомунізацію» — Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», відповідно до якого на мапі Києва з’являються нові вулиці, названі зокрема на честь діячів української культури, серед яких багато тих, хто присвятив своє життя освітній діяльності. 

Онлайн-проєкт передбачає активну участь у ньому всіх, кого цікавить історія освіти та історія Києва. Через коментарі до дописів, інформацію на електронну пошту, участь у спільних вебінарах Педагогічного музею України та Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка кожен може надавати доповнення, світлини, інформацію про київські локації, присвячені комусь із великої плеяди педагогів. Особливу ми розраховуємо на залучення вчителів та бібліотечних працівників. І сьогодні хочемо подякувати за інтерес до реалізації онлайн-проєкту, за цікаві дослідження про педагогів, на честь яких названо вулиці міста Києва, Загладько Тетяні Анатоліївні, завідуючій бібліотекою гімназії № 150 Голосіївського району https://www.facebook.com/school150Kiev/.

Тетяна Анатоліївна відвідувала усі вебінари, залишала коментарі під дописами, а згодом надіслала зібрану й систематизовану інформацію про вулиці Києва в контексті нашого онлайн-проєкту і зазначила, що вулиці, названі на честь педагогів, є цінним джерелом вивчення історії рідного міста, а знання про педагогів розширюють пізнавально-інтелектуальну діяльність учителів та учнів, формують патріотичні почуття з тієї позиції, що розвиток міста, країни залежить від кожного особисто. Дякуємо Тетяні Анатоліївні за її роботу та запрошуємо до спільнодії в реалізації онлайн-проєкту усіх охочих.

Дописи проєкту доступні за хештегом #Педагогічна_мапа_Києва.