Презентація каталогу-путівника «Колекція «Українська дитяча книга 1885-1923 рр.» Педагогічного музею України»

0117 червня 2015 року у Педагогічному музеї України відбулася презентація каталогу-путівника «Колекція «Українська дитяча книга 1885-1923 рр.» Педагогічного музею України». Укладачі каталогу-путівника — Олександр Міхно, канд. пед. наук, директор Педагогічного музею України та Віктор Гайдей, канд. фіз.-мат. наук, доцент, провідний науковий співробітник музею — ознайомили присутніх зі структурою та змістом видання, розповіли про процес підготовки каталогу, його мету та завдання. 1Олександр Міхно у своєму виступі зазначив, що у дослідженні представлено бібліографічну та фактологічну інформацію про масив українських видань для дітей 1885-1923 рр., висвітлено історію публікацій окремих видань відомих та маловідомих авторів, розкрито імена багатьох анонімів, зокрема художників-ілюстраторів дитячої книги, описано зміст видань, значну частину описаних видань (близько 30-ти) введено у науковий обіг вперше.
01аКаталог-путівник «Колекція «Українська дитяча книга 1885-1923 рр.» Педагогічного музею України» є першим випуском серії «Бібліофонд Педагогічного Музею» і адресований історикам-науковцям, педагогам, книгознавцям, бібліографам, музейним працівникам і всім, хто цікавиться історією української дитячої книги.
14З вітальним словом до учасників зібрання звернулася доктор педагогічних наук, академік НАПН України Ольга Сухомлинська, яка відзначила інформативність та різнопланове багатство каталогу за змістом та оформленням, наголосивши на значній заслузі авторів, які виконали неймовірно кропітку роботу з артефактами.
17На презентацію каталогу-путівника завітали науковці та представники бібліотечної спільноти Києва. Учасники заходу обмінялись досвідом роботи з укладання бібліографічних покажчиків та каталогів.
В ході презентації відбулося відкриття виставки «Книжок дитячих неубутні чари… » (українська рідкісна дитяча книга з фондів Педагогічного музею України).

2 04 05
 03  06  07
 08  09  10
 11  12  13
 15  16  18