Виставка «[НЕ]ЗНИЩЕН[Н]І» у Музеї видатних діячів української культури

25.10.2023 співробітники Педагогічного музею України відвідали Музей видатних діячів української культури та ознайомилися з виставкою «[НЕ]ЗНИЩЕН[Н]І»,  яка присвячена репресованій українській інтелігенції.

Щиро дякуємо за важливу й професійну роботу всім працівникам Музею видатних діячів української культури й особисто Ользі Гураль, директорці музею й кураторці виставки.

За цікаву й ґрунтовну екскурсію висловлюємо вдячність науковому співробітнику музею Дмитру Пантелеєву.   

На виставці представлені архівні матеріали, листування, відеохроніки, інсталяції.

Експонати, зокрема, розповідають про арешти людей із найближчого оточення родин Старицьких і Косачів, переслідування родини Івана Франка та показові суди над представниками української інтелігенції, зокрема над педагогами.

Для створення виставки використані матеріали з Центрального державного архіву громадських об’єднань та україніки, Галузевого державного архіву СБУ, Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву, меморії з Фонду Івана Франка, а також експонати Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» та з колекції Музею видатних діячів української культури.