Вебінар «Педагогічна мапа Києва: вулиця Ревуцького»

20.02.2024 р., у день 135-річчя Левка Ревуцького (1889-1977), відбувся вебінар «#Педагогічна_мапа_Києва: вулиця Ревуцького»

Під час вебінару учасники дізналися цікаві факти про довге, насичене подіями, радощами і болями життя великого Майстра, про його педагогічну діяльність, яку Максим Рильський назвав творчим подвигом, переглянули унікальні аудіовізуальні документи про творчу діяльність композитора і педагога, що зберігаються у фондах Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву.

Своє педагогічне кредо Левко Ревуцький занотував у щоденнику: «Кажуть, що чуття творця до свого твору таке ж дуже, як почуття матері до своєї дитини. Але мені відоме й інше почуття почуття педагога до своїх вихованців, яким він протягом багатьох років віддавав усе своє вміння, свій досвід, своє серце і свою душу, і доводиться розлучатися з ними, коли вони самостійно виходять у світ. Тоді їхня доля стає твоєю долею, їхні радощі твоїми радощами, їхній біль і печалі твоїми».

Запрошений спікер:

  • Ірина Закринична, провідний спеціаліст відділу використання інформації документів Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву

Спікери вебінару:

  • Наталя Петрощук, к. пед. н, доцент Інституту післядипломної освіти Київського університету Бориса Грінченка;
  • Оксана Матвійчук, к. пед. н, доцент Інституту післядипломної освіти Київського університету Бориса Грінченка;
  • Олександр Міхно, д. пед. н., директор Педагогічного музею України.

Учасники вебінару – 32 науково-педагогічних, педагогічних, бібліотечних та музейних працівники  Києва, Запоріжжя та Рівного.

Організатор: Інститут післядипломної освіти Київського університету Бориса Грінченка

Співорганізатор: Педагогічний музей України