Участь у міжнародній виставці «Буквар як дзеркало суспільства» / «ABC-book as a mirror of society»

23.05.2024 р. науковці Педагогічного музею України взяли участь у черговій робочій zoom-нараді країн-учасниць міжнародної музейної виставки «Буквар як дзеркало суспільства» («ABC-book as a mirror of society»).

Під час зустрічі Педагогічний музей України та Ризький шкільний музей презентували проєкти макетів оформлення матеріалів виставки та пропонували нові ідеї щодо контенту виставки. Зокрема, учасники наради підтримали пропозицію від Педагогічного музею України додати на банери к’юар-коди з можливістю повнотекстового перегляду видань, представлених на виставці.

Презентацію матеріалів Педагогічного музею України підготували та провели старші наукові співробітниці музею – Вікторія Бондаренко та Кіра Степанович.

«Буквар як дзеркало суспільства» – міжнародна виставка, покликана презентувати колекції букварів, які зберігаються в музеях історії освіти різних країн Європи, зокрема Литви, Латвії, Естонії, України, Словенії, Німеччини та Італії. Виставка експонуватиметься в Ризькому шкільному музеї (Латвія) та на вебсайтах країн-учасниць. Україну представлятиме   Педагогічний музей України.

Відкриття виставки заплановано на жовтень 2025 року.

Ідея виставки  – Ризький шкільний музей / Rīgas Skolu muzejs (Латвія).

Mодератор онлайн-зустрічі – Язепс Імантс Вікшерс (Jāzeps Imants Vikšers), директор Ризького шкільного музею.