Участь у конференції «Видатний син українського народу (До 200-річчя від дня народження К. Ушинського)»

03.03.2023 Олександр Міхно, директор Педагогічного музею України, д. пед. н., взяв участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Видатний син українського народу (До 200-річчя від дня народження вчителя вчителів К.Д. Ушинського)», виступивши з доповіддю «Українські видання творів Костянтина Ушинського у фондах Педагогічного музею України та Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О. Сухомлинського».

В конференції взяли участь понад 100 науковців із різних регіонів України. Наукові напрями роботи: життєвий шлях і педагогічна діяльність Костянтина Ушинського; вплив К. Ушинського на розвиток філософії освіти ХІХ ст.; К. Ушинський і антропологічний підхід у вітчизняній педагогіці; роль К. Ушинського у розвитку методики початкового навчання; сучасна педагогічна освіта в контексті ідей К.Ушинського; НУШ і спадщина К. Ушинського.

Захід проведено відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 грудня 2021 року №1982-IX «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022–2023 роках» та плану роботи Національної академії педагогічних наук України

Організатор: Інститут педагогіки НАПН України, відділ історії та філософії освіти

Щиро дякуємо організаторам за чудово організований захід, а промовцям – за цікаві і змістовні доповіді.

Програма конференції: https://undip.org.ua/wp-content/uploads/2023/03/Programka.pdf

Презентація О. Міхна «Українські видання творів Костянтина Ушинського у фондах Педагогічного музею України та Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О. Сухомлинського»