Участь у конференції «Освітній авторитет: роль педагогів України в становленні іміджу вітчизняного шкільництва»

8.11.2022 науковці Педагогічного музею України взяли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Освітній авторитет: роль педагогів України в становленні іміджу вітчизняного шкільництва», яка відбулася у Калуському ліцеї ім. Дмитра Бахматюка, (Калуш, Івано-Франківська область). Конференція відбулася з нагоди 80-річчя фундатора закладу Дмитра Бахматюка.

 

Доповіді:

  • «Педагогічна матриця України: видатні постаті» – Олександр Міхно, доктор педагогічних наук, директор музею (Стратегічна панель. Експертна дискусія-рефлексія «Педагогічна матриця України: видатні постаті. Освітній АВТОРИТЕТ. Які його пріоритети (історико-культурний зріз і сьогодення), ціннісні орієнтири?»)
  • «Івано-Франківщина в контексті дослідницького проєкту «Шкільне музейництво в біографіях і фактах» — Лариса Гайда, провідна  наукова співробітниця (Секція 1. Учителі вчителів (знакові особистості в освіті; педагогічні династії).
  • «Погляди Софії Русової на позашкільну освіту: актуалізація для сьогодення» — Оксана Матвійчук, провідна  наукова співробітниця (Секція 1).
  • «Освітяни в ЗСУ (за матеріалами онлайн-проєкту «Уроки війни»)» — Тетяна Полюхович, головний зберігач фондів  (Секція 4. Метаморфози сьогодення: освітяни й освітянки у збройних і волонтерських формуваннях на захисті України).

Конференція відбулася у змішаному форматі (офлайн+онлайн). Учасники – понад 80  педагогічних працівників та науковців з Києва, Калуша, Івано-Франківська, Бережан, Луцька, Рівного, Чернігова, Хмельницького.

Щиро дякуємо за чудово організований захід, а промовцям – за цікаві і змістовні доповіді.

Організатори:

  • Калуський ліцей ім. Дмитра Бахматюка
  • Педагогічний музей України (Київ);
  • Національна платформа можливостей професійного розвитку педагогічних працівників «EdWay»;
  • Гурток «Фольклористика» Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України;
  • Калуське міськрайонне відділення Української бібліотечної асоціації. 

Довідково: Калуський ліцей імені Дмитра Бахматюка отримав свою назву завдяки тому, що його перший директор Д.М. Бахматюк (19.10.1942-04.02.2015) – ОСВІТНІЙ АВТОРИТЕТ. Він фундатор-організатор закладу – Калуської гімназії — й колективу фахівців, які вибудували власну траєкторію успіху. Про нього і йому подібних маємо знати й пам’ятати, їхні історії успіху популяризувати.

З програмою конференції можна ознайомитися тут