Участь у конференції «Культура історичної пам’яті в Україні: наукові, культурні та освітні аспекти»

23-24 серпня 2023 р. в Одеській національній науковій бібліотеці відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Культура історичної пам’яті в Україні: наукові, культурні та освітні аспекти», яка є складовою кроссекторальногопроєкту «Україна: Історія. Культура. Ідентичність» і приурочена Дню Незалежності України.

Успішно працювала секція, присвячена краєзнавчим та історико-біографічним дослідженням. Низка доповідей висвітлювала досвід та стратегії роботи інституцій культури, науки, освіти як осередків та репрезентантів історичної пам’яті. Учасники ділились корисними практиками дослідження та промоції історико-культурної спадщини.

В роботі секції взяла участь провідна наукова співробітниця Педагогічного музею України Лариса Гайда з повідомленням «Педагоги-краєзнавці Одещини в дослідницькому проєкті «Шкільне музейництво у біографіях і фактах». Йшлося про педагогів-засновників музеїв: Аллу Іванову (музей історії комунального закладу «Палац дітей та юнацтва» Ізмаїльської міської ради); Інну Пойду (військово-історичний музей Дунайської флотилії Палацу дітей та юнацтва м.Ізмаїл); Сергія Рахубенка (Ясенівський краєзнавчий музей імені С. К. Рахубенка Подільського району) та Петра Ткача (краєзнавчий музей Балтської загальноосвітньої школи № 1).

Детальніше про конференцію: http://odnb.odessa.ua/view_post.php?id=4326