Творча зустріч з колегами-музейниками

21 лютого 2024 р. у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї говорили про музейну педагогіку – відбулась творча зустріч провідної наукової співробітниці Педагогічного музею України Лариси Гайди з колегами-музейниками, під час якої було презентовано авторську навчальну програму з позашкільної освіти туристсько-краєзнавчого напрямку «Музеєзнавство». У процесі обговорення програми музейники визначили пріоритетні напрямки та можливості її використання у діяльності музейних закладів комунальної форми власності. Зазначена програма орієнтована також на організацію роботи музеєзнавчих гуртків та інших молодіжних об’єднань, формування виховного середовища закладів освіти та залучення учнів до справи дослідження і збереження історичної та культурної спадщини рідного краю. Особливо цінним був обмін думками щодо створення освітніх програм для дітей та студентської молоді.

Два примірники авторської програми були передані до фондового зібрання та для використання у повсякденній роботі науково-методичному відділу обласного краєзнавчого музею.

У подарунок Педагогічному музею України було передано книгу «Музейна справа на Центральноукраїнських землях: від зародження до кінця 1930-х років. Кропивницький: Поліграф-Сервіс, 2023»

Джерело: https://www.facebook.com/100063807360586/posts/856152703188301/