Участь у Другій міжнародній науково-практичній конференції «Історико-культурний туризм: міжнародний та світовий досвід»

11 лютого 2022 р. провідна наукова співробітниця музею Лариса Гайда взяла участь у роботі Другої міжнародної науково-практичної конференції «Історико-культурний туризм: міжнародний та світовий досвід», запропонувавши учасникам доповідь-презентацію «Музеї педагогів у туристичному просторі України». У виступі було зроблено акцент на створенні та наповненні контентом інформаційного ресурсу «Педагогічно-меморіальні музеї України» на сайті музею.

Також доповідачка проаналізувала причини низького рівня задіяності музеїв педагогів у туристичному просторі, а саме: недостатність промоції; традиції відомчої приналежності, слабкий кадровий потенціал; проблеми правового статусу та доступності відомчих музеїв; відсутність комунікації з туристичними агенціями та туристично-інформаційними центрами; стереотипи «освіта й педагоги – це не цікаво» тощо.

 

Водночас учасники заходу мали можливість удосконалити свої професійні компетентності, прослухавши цікаві та ґрунтовні доповіді та повідомлення щодо проблем розвитку історико-культурного туризму як в Україні, так і у світі, щодо актуальних питань сучасної нормативно-правової бази, поєднання теоретичних досліджень й досвіду практичної діяльності та залучення фахівців у процес формування змісту туристичних маршрутів. Значна увага під час конференції була приділена потенційним ресурсам окремих пам’яток, заповідників та музеїв України.

 

Організатори конференції:

  • Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Кафедра етнології та краєзнавства.
  • Історичний факультет Софійського університету «Св. Климент Охридський», Кафедра етнології.
  • Київська міська організація Національної спілка краєзнавців України.