Науково-практична конференція «КИЇВ І КИЯНИ»

16-17.11.2023 у Музеї історії міста Києва відбулася щорічна  науково-практична конференція  «КИЇВ І КИЯНИ».

У роботі конференції взяв участь Олександр Міхно, д. пед. н., директор музею, виступивши на секційному засіданні «Музейні студії» з доповіддю «Київські педагоги у всеукраїнському дослідницькому проєкті “Шкільне музейництво у біографіях і фактах”».

Учасники конференції – понад 70 науковців київських музеїв, навчальних закладів та наукових установ – працювали  у секціях «Музейні студії», «Колекції», «Міські досвіди», «Образи міста», «Київські постаті», «(Не)Матеріальна культура міста» і підбивали підсумки досліджень Києва за останні роки, а також задавали теоретичні та методологічні рамки для подальших міських студій.

 

Програма конференції

Публікація у збірнику матеріалів конференції

Міхно О. (2023). київські педагоги у всеукраїнському дослідницькому проєкті «Шкільне музейництво у біографіях і фактах». Київ і кияни : матеріали щорічної науково-практичної конференції, м.  Київ, 16–17 листопада 2023 р. /  відп. ред. О. Пашковський;  редкол. Т. Водотика, В. Івакін, В. Нахманович, А. Турчанінов. Київ : Видавничий дім «АДЕФ-Україна». С. 172-174. https://lib.iitta.gov.ua/737661/