Лесю Українку вшановують в Італії

22 лютого 2024 р. в італійському місті Л’Аквіла (Абруццо) відбулися літературні читання, присвячені дню народження Лесі Українки (1871-1913). У  творчому вечорі взяли участь професор університету м. Л’Аквіла Орнелла Кальварезе, доцент кафедри педагогічної освіти та соціальної реабілітації Одеського національного університету імені І. Мечникова Прокоф’єва Любов Борисівна, заступник декана з виховної роботи факультету математики і інформатики Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, доктор філософії в галузі «Право» Птухіна Олена Валеріївна, а також студенти українських та італійських університетів.

Під час зустрічі учасники дізналися маловідомі та цікаві факти про дуже короткий, але насичений подіями життєвий та творчий шлях поетки, без якої неможливо уявити українську культуру. Студенти та викладачі декламували  поезії  Лесі Українки українською, італійською, англійською, іспанською, французькою мовами.

Подію висвітлено в італійській пресі: https://cutt.ly/pwNzOcTu

Дякуємо Любові Прокоф’євій (Lubov Prokofyeva) за надану інформацію та фото. Нагадаємо, що у 2022 Л. Прокоф’єва та Орнелла Кальварезе долучилися до нашого проєкту #Сковорода300 і в листопада 2022 р. у межах проєкту у Л’Аквільському університеті (University of L’Aquila, м. Л’Аквіла, Італія) було проведено відкрите заняття зі студентами педагогічних спеціальностей за темою «Відомі постаті української філософії та педагогіки. Григорій Сковорода (1722-1794)»