ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Особистість у культурно-освітньому просторі: Августин Волошин (1874-1945)»

28.03.2024 Олександр Міхно, д. пед. н., директор Педагогічного музею України, взяв участь у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Особистість у культурно-освітньому просторі: Августин Волошин (1874-1945). До 150-річчя від дня народження», виступивши на пленарному засіданні з доповіддю «Персоналія Августина Волошина (1875-1945) в енциклопедичному біографічному словнику «Педагоги України» (друга половина ХІХ – початок ХХІ ст.)».

У доповіді промовець

  • поінформував про роботу науковців відділу педагогічного джерелознавства та біографістики ДНПБ України імені В.О. Сухомлинського над словником «Педагоги України» (друга половина ХІХ – початок ХХІ ст.), який побачить світ у 2025 р.;
  • окреслив структуру та стисло висвітлив зміст енциклопедичної біографічної довідки про Августина Волошина, яка увійде до словника;
  • доповнив зміст довідки міркуваннями про внесок А. Волошина у розвиток історії освіти та про актуальність його педагогічних ідей.  

Програма конференції

Організатори: Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти, Державний університет Молдови, Пряшівський університет (Словаччина) та ін.