Діяльність Педагогічного музею України у 2020-2024 рр.

19 вересня 2024 р. відбулося засідання Президії Національної академії педагогічних наук України, на якому серед інших важливих питань обговорювали діяльність Педагогічного музею України у 2020-2024 роках. Директор музею,  доктор педагогічних наук  Олександр Міхно представив доповідь, яка стала справжнім свідченням того, що навіть у найскладніші часи музей активно працює, надихає і служить суспільству.

Попри виклики, що постали перед музеєм – обмежений доступ до приміщення, пандемія COVID-19 та повномасштабне російське вторгнення  – музей не лише продовжує працювати, а й стає джерелом натхнення для свої шанувальників. Діджиталізовано сотні експонатів, створено десятки онлайн-виставок та освітніх проєктів, збережено та примножено фонди музею.

Упродовж 2020-2024 рр. музей не просто зберігав унікальні експонати — він став віртуальним простором для тисяч людей, які відкривали для себе історію української освіти через цифрові технології.

Президія Національної академії педагогічних наук України постановила діяльність Педагогічного музею України схвалити.

Колектив музею продовжить розвивати освітні ініціативи, вдосконалювати вебресурси музею та розширювати можливості для всіх, хто цікавиться історією освіти та педагогічною спадщиною України.