Участь у пам’ятному заході «Урок спротиву у долі Героя України Василя Івчука»

4.10.2022 директор музею Олександр Міхно взяв участь у культурно-просвітницькому заході «Урок спротиву у долі Героя України Василя Івчука» з виступом «Уніфікація української освітньої системи у загальнорадянську в 1930-х роках: причини і наслідки».

Постать Василя Івчука – унікальне явище в українській педагогіці 1930-х. Своєю наполегливою працею на посаді директора школи в селі Дударків Бориспільського району він досяг значних успіхів у навчально-виховній роботі, а завдяки своїй людяності – рятував учнів і колег від голодної смерті у роки Голодомору.

Життя Василя Івчука трагічно обірвалося у катівнях НКВС, а його тіло знайшло свій останній притулок у Биківнянському лісі.

У заході взяли участь заступник генерального директора з наукової роботи НІМЗ «Биківнянські могили» Тетяна Шептицька, науковий співробітник Микола Бривко Mykola Bryvko, наукові співробітники Заповідника, заступник генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Юлія Коцур.

Організатор: Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» у партнерстві  Національний музей Голодомору-геноциду, Педагогічний музей України