Педагогічна мапа Києва

Пам’ять про людину, яка залишила помітний слід у житті суспільства, найчастіше виявляється у назвах вулиць, навчальних закладів, відкритті пам’ятника чи пам’ятної дошки. Сьогодні у Києві є 2061 вулиця, 532 провулки, 59 площ і майданів. На фасадах київських будівель встановлено понад 1000 меморіальних дошок, майже стільки ж пам’ятників державним, політичним, релігійним, військовим та культурно-освітнім діячам України.

 

А скільки з них присвячено педагогам? Саме це ми сподіваємося дізнатись в результаті реалізації онлайн-проєкту «Педагогічна мапа Києва»: ми розміщуватимемо стислу інформацію про педагога, на честь якого в Києві названо вулицю, відкрито меморіальну дошку чи пам’ятник, присвоєно ім’я навчальному закладу.

 

Сподіваємось реалізувати цей проєкт спільними зусиллями, тому запрошуємо долучитися усіх, кого цікавить історія освіти та історія Києва. Просимо залишати у коментарях до наших дописів доповнення, надавати свої світлини, інформацію про інші київські локації, присвячені комусь із великої плеяди педагогів.

Кінцевим результатом цього проєкту стане створення інтерактивної «Педагогічної мапи Києва»

 

Перша локація — вулиця Олени Пчілки.

Олена Пчілка своє покликання знайшла у просвітницько-виховній роботі. «Діти – се наш дорогий скарб…», — писала вона. Для своїх двох синів та чотирьох дочок була прекрасною педагогинею-наставницею. Власним коштом видавала перший дитячий журнал українською мовою в Російській імперії – «Молода Україна». Детальніше про Олену Пчілку — на сайті ДНПБ України ім В О Сухомлинського НАПН України : https://cutt.ly/kI8Npxv