Онлайн-марафон «День народження музею»

У День Державного прапора України, який майорить на будівлі Педагогічного музею, у нашого музею – день народження: 23 серпня 1901 було прийнято Положення про Педагогічний музей при управлінні Київським навчальним округом. А 24 серпня – День Незалежності України.

І це дуже символічно, адже впродовж ХХ століття Педагогічний музей був в епіцентрі державотворення і становлення української національної школи. Тут, у 1917-1918, засідала Українська Центральна Рада, розташовувалися Український народний університет, редакція часопису «Вільна українська школа», проходили Всеукраїнські з’їзди вчителів. А у 1990-х будинок музею був осередком, який гуртував навколо себе справжніх українських патріотів, місцем проведення численних національно-патріотичних заходів.

121 рік – це поважний вік. Небагато музеїв в Україні мають понад вікову історію. А споруд, побудованих на початку ХХ століття, яким вдалося зберегти своє призначення до наших днів, взагалі – одиниці. І відзначаючи #ДеньНародженняМузею, ми презентуємо і нашу історію, і наші досягнення, і наші плани.

Упродовж дня 23 серпня 2022, публікуючи пости кожні 30 хвилин у соціальних мережах Фейсбук та Інтстаграм, було проведено онлайн-марафон #ДеньНародженняМузею.  Було опуліковано 27 дописів про наш музей, про нас, про наші захоплення, про наших партнерів. Охоплення дописів – понад 23 тисячі осіб, залучення (вподобання, коментування й поширення) – понад 3 тисячі.

Переглянути дописи можна за хештегом #ДеньНародженняМузею