Медаль НАПН України «Володимир Мономах» за №1

Відповідно до Постанови Перезидії Націальної академії педагогічних наук України №1-7/12-358 від 14.11.2013 р. Педагогічному музею України  передано на довічне зберігання медаль НАПН України «Володимир Мономах» за № 1.

Згідно з Положенням про медалі НАПН України медалі «Ушинський К.Д.», «Григорій Сковорода» та «Володимир Мономах» є відомчими відзнаками.

Медалями НАПН України нагороджуються громадяни України за значні особисті досягнення в галузі педагогічної і психологічної наук, особистий внесок у розвиток національної освіти, навчання і виховання підростаючого покоління, за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та наукових кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність, значні досягнення у фундаментальних і прикладних наукових дослідженнях, з нагоди ювілейних дат, з нагоди святкування професійних свят працівників освіти і науки тощо.

Медалями НАПН України відзначаються педагоги, учені, організатори освіти, бібліотекарі освітянських бібліотек України, громадські діячі, політики. Медалями можуть бути відзначені громадяни зарубіжних країн за особистий внесок у розвиток освіти, педагогічної і психологічної наук, зміцнення зв’язків із нашою державою.

Нагородження медалями НАПН України здійснюється одноразово і як правило послідовно, починаючи з медалі «Ушинський К.Д.», потім медаль «Григорій Сковорода» і лише після цього медаль «Володимир Мономах». Нагородження наступною відзнакою можливе не раніше як через три роки після нагородження попередньою.

Рішення про нагородження медалями приймає Президія НАПН України.