Доповідь «Діяльність Педагогічного музею України під час російсько-української війни»

18.04.2022  директор музею Олександр Міхно взяв участь у секційному засіданні «Педагогічна освіта в Україні» звітної конференції Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України, виступивши з доповіддю «Діяльність Педагогічного музею України під час російсько-української війни».

Доповідач зазначив, що співробітники музею в умовах воєнного стану працюють дистанційно. Їхня діяльність зараз – інформаційний фронт. Триває реалізація онлайн-проєктів, які присвячені історії української освіти, розвитку педагогічної думки, загалом нашій безцінній національній спадщині:

Від початку російсько-української війни, з 24 лютого до 18 квітня 2022 року, у соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм, опубліковано 103 дописи.  (охоплення – близько 800 тис, залучення – близько 50 тис. користувачів соцмереж). Ця статистика вражає. Вона показує, яким потужним є інформаційний фронт.

Важдивий напрям роботи музею в умовах війни – міжнародна діяльність: участь у музейних онлайн-заходах міжнародного рівня, інформування зарубіжних колег-музейників про роботу Педагогічного музею України та про російську агресію проти України. 

Організатор: Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України
З презентацією О. Міхна можна ознайомитися тут