Участь у роботі обласного семінару для керівників музеїв закладів освіти Черкащини

4 листопада 2021 р. провідна наукова співробітниця Педагогічного музею України Лариса Гайда з презентацією «Сучасний досвід шкільного музейництва у структурі діяльності Педагогічного музею України» взяла участь у роботі обласного семінару для керівників музеїв закладів освіти Черкащини та відповідальних за їхню роботу.

Світлана Турченюк, методистка Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді запропонувала розглянути питання організації огляду музеїв у 2021-2022 рр. та ведення музейної документації.

Водночас учасники, а їх було понпд 90, мали можливість ознайомитись із досвідом роботи декількох шкільних музеїв Черкаської області.

Діяльність літературного музею Григорія Сковороди в рамках Національного проекту «Сковорода 300» висвітлила його директорка Людмила Різник. Музей діє при Коврайському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» ім. Г. С. Сковороди Гельмязівської сільської ради Золотоніського району.

 

Цікаву, змістовну й пізнавальну он-лайн екскурсію запропонували: Світлана Пилипець, учениця Авторської Олександра Захаренка середньої загальноосвітньої школи села Сахнівка Набутівської сільської ради та Світлана Городиська, вчителька історії та права цієї ж школи, яка розповіла, на що варто звернути увагу при підготовці юних екскурсоводів до конкурсу.

 

Також, поділився досвідом пошукової та краєзнавчої роботи у створенні музею закладу освіти Олександр Шамрай, директор Телепинського ліцею Кам’янської міської ради, кандидат історичних наук.

Детальніше про зустріч: https://www.facebook.com/Черкаський-обласний-Центр-туризму-краєзнавства-і-екскурсій-1974650986134094/