Відновлення музею Костянтина Ушинського у селі Богданка

6 серпня 2021 р. президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, віце-президент  НАПН України Олег Топузов, академік-секретар відділення загальної педагогіки і філософії освіти НАПН України Світлана Сисоєва та директор Педагогічного музею України Олександр Міхно побували в селі Богданка, що біля міста Шостки на Сумщині,та відвідали музейну кімнату, присвячену Костянтину Ушинському, у селі Ковтунове.

Делегація НАПН України разом з представниками Шосткинської громади обговорили перспективу відновлення музею К. Ушинському у Богданці, який зараз у занедбаному стані, та створення сучасного музею у історичній будівлі – школі, побудованій донькою К. Ушинського наприкінці ХІХ ст.

Активно долучається до відновлення музею у Богданці також Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка. На зустрічі були присутні представники колективу вишу на чолі з ректором Олександром Курком.

Відтворення музею К. Ушинського у с. Богданка стане важливою подією напередодні 200-річчя від дня народження видатного педагога, яке відзначатимемо у 2023 році.