Чим зайняти себе та дітей під час карантину: поради від Музею на Дніпрі

Карантин — це звісно справа серйозна, але сидіти вдома і нічим не займатися теж не наш варіант! Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького вирішив зробити для Вас та Ваших дітей невеличкий список цікавих інтерактивів та занять з історичної тематики, які можна зробити вдома, не докладаючи безлічі зусиль.

1. «Шоколадна майстерня» — це чудова можливість поєднати приємне з корисним. Створюємо солодощі з «історичним контекстом».

Головне завдання: обрати малюнок історичного спрямування, роздрукувати його, прикріпити до нього пергаментний папір, розтопити шоколад (але бажано саме чорний шоколад, адже він допомагає краще мислити) і розмалювати ним цю картинку.

Важливо: чим більший шар шоколаду, тим смачніша Ваша цукерка.

2. «Козацька наука» — пишемо староукраїнською мовою, як це робили джури під час навчання. Для цього заняття Вам знадобляться: чорнила або чорна фарба (гуаш), тоненькі пензлики та абетка староукраїської мови. Саме завдяки абетці діти тренуються писати літери, щоб згодом написати прислів‘я.

Важливо: приклад абетки та прислів‘я буде в додатку до цього посту.

«Історичні пазли» — це легкий та водночас цікавий спосіб провести дозвілля. Для цього Вам необхідно знайти будь-яке історичне зображення, наприклад, скіфської пекторалі чи Керносівського ідолу, роздрукувати його та наклеїти на картон. Після цього можна нарізати пазли будь-якої форми і пробувати складати зображення в одне ціле.

Важливо: використовуйте цупкий картон для тривалого використання пазлів.

4. «Античний банк» — це спосіб стати багатшими за допомогою створення монет-дельфінчиків, якими в давнину користувалися греки, що жили на території Криму та Північного Причорномор’я. Треба змішати такі інгредієнти:

100 г борошна,

50 г солі,

150 мл води,

½ ст. л. олії.

Для більш тривалого використання монет додайте трішки клею ПВА. Після приготування цієї суміші виліпіть монети у формі дельфінів та залиште висихати на кілька годин, бажано на сонці. Потім їх можна прикрасити фарбами чи фломастерами.

Важливо: вживати їх у їжу заборонено.

Саме такими заняттями ДНІМ пропонує Вам зацікавити дітей! Повірте, Ви також не зможете втриматися!

Головне: відправляйте нам Ваші роботи в телеграм за номером +380674474706, ми будемо їх публікувати на нашій сторінці у Instagram. Ті роботи, які наберуть найбільшу кількість реакцій — отримають ПРИЗ.

Будьте здорові та залишайтеся позитивними!

Джерело