Онлайн виставка дитячих робіт «ЧОРНОБИЛЬ ОЧИМА ДІТЕЙ»

 неділю минає 34 річниця Чорнобильської трагедії. 26 квітня 1986 р. на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції, що за 110 км від Києва, майже в центрі Європи, сталася аварія, яку обґрунтовано кваліфікують як найбільшу в світі техногенну й екологічну катастрофу.

В результаті аварії було повністю зруйновано атомний реактор й у навколишнє середовище потрапили радіоактивні речовини, яких хмарою рознесло територіями України, Росії, Білорусії та ряду країн Європи, відбулося зараження території площею понад 207,5 тис. квадратних км.

На ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС було кинуто сотні тисяч військовослужбовців, спеціалістів усіх галузей народного господарства, добровольців. З-поміж ліквідаторів було близько 6 тис. вінничан: пожежників, правоохоронців, медиків, хіміків, шляховиків, кухарів та представники інших професій.

У фондовій збірці Вінницького обласного краєзнавчого музею зберігається колекція дитячих малюнків на тему Чорнобильської трагедії. Представлена добірка – роботи учнів мистецьких закладів м. Вінниці, що експонувалися на виставці-конкурсі дитячого малюнку «Чорнобиль очима дітей», що проходив в музеї починаючи з 1999 року.

Щира дяка ліквідаторам, Людям, які з честю та гідністю виконали свій обов’язок, рятуючи Україну і всю Землю.

ЦІНУЙМО ТА БЕРЕЖЕМО ТЕ, ЩО МАЄМО: ОДИН ОДНОГО І НЕЙМОВІРНО ПРЕКРАСНИЙ СВІТ НАВКОЛО НАС.

Джерело та виставка