Навчальний фільм про Голодомор презентували вчителям історії у Меморіалі жертв Голодомору

15 листопада 2016 року у Меморіалі жертв Голодомору відбулась презентація навчального фільму «Територія Голодомору: пам’ять невмируща». Фільм створений Канадським Музеєм Прав Людини у співпраці з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору».

Кінострічка, тривалістю у 13 хвилин, орієнтована на шкільну аудиторію, тому на презентацію були запрошені перш за все вчителі історії шкіл міста Києва. Презентували стрічку Посол Канади в Україні та президент Канадського Музею Прав Людини. Зокрема, сам фільм озвучений трьома мовами: англійською, французькою та українською.

В подальшому фільм планують використовувати у навчальних цілях під час екскурсій та інтерактивних уроків у музеї. А також під час презентації було зазначено, що кінострічка на дисках буде поширюватися серед навчальних закладів України.

Про фільм: Сюжетна лінія зосереджується на міжнародній пресі, яка публікувала інформацію про Голодомор. Центральним напрямком є боротьба мас-медіа: Уолтера Дюранті, який симпатизував політиці Сталіна та заперечував факт масового вбивства українців в 1930-х роках, і журналісти Гарет Джонс та Малькольм Маггерідж, які намагалися донести правду.