Наукова сесія історико-педагогічних студій

6 грудня 2011 року Педагогічним музеєм Національної академії педагогічних наук України спільно з Педагогічним інститутом Київського університету імені Бориса Грінченка було проведено наукову сесію історико-педагогічних студій присвячених педагогічній та просвітницькій діяльності Тимофія Григоровича Лубенця.

Мета заходу: вивчення та популяризація педагогічної спадщини                  Т. Лубенця, видатного українського педагога-методиста, фахівця з початкової освіти.

Відкриваючи наукову сесію, директор Педагогічного музею України          В. Малюга наголосив на важливості збереження, популяризації наукової спадщини видатного педагога й презентував учасникам і гостям заходу виставку наукових праць, підручників та документальних матеріалів                  Т. Лубенця, що зберігаються у фондах музею.

З доповідями про педагогічно-просвітницьку діяльність Тимофія Лубенця та актуальність його творчої спадщини в сучасному освітньому просторі виступили Мартиненко Світлана Миколаївна, доктор пед. наук, професор, завідувач кафедри початкової освіти та методик гуманітарних дисциплін, Іванюк Ганна Іванівна, канд. пед. наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки, Венгловська Олена Анатоліївна, викладач кафедри педагогіки.

У науковій сесії також прийняли участь студенти ІІ курсу ОКР «бакалавр» напряму підготовки «Початкова освіта» Педагогічного інституту КУ імені Бориса Грінченка Грек Юлія, Цикалюк Галина та студенти V курсу ОКР «магістр» спеціальності «Дошкільна освіта» Пахомова Анна, Неліп Олена.

По завершенні виступів відбувся круглий стіл, на якому було підведено підсумки наукової сесії та нагороджено студентів-доповідачів подяками.