Відкриття виставки «Жіночі обличчя в науці»

16 квітня 2019 року о 10:00 у Педагогічному музеї України відбудеться урочисте відкриття виставки «Жіночі обличчя в науці».

В недалекому минулому, традиційно вважалося, що головне призначення жінки — це народжувати і виховувати дітей, дбати про сім’ю і вести домашнє господарство… Однак, це не зовсім правильне твердження і промовистим прикладом цьому є виставка «Жіночі обличчя в науці», присвячена українським жінкам науковицям, педагогиням, письменницям, які досягли великих успіхів у своїй роботі та зробили вагомий внесок в українську науку, освіту літературу. На виставці представлено 10 жінок, чиї ювілеї відзначатимемо в 2019 році:

170-річчя Олени Пчілки (Ольги Косач),

160-річчя Катерини Антонович-Мельник та Ганни Берло,

150-річчя Олени Кисілевської та Лідії Деполович,

135-річчя Наталії  Полонської-Василенко,

130-річчя Валерії Козловської,

120-річчя Тетяни Кардиналовської,

100-річчя Катерини Ющенко та Олени Дубинчук.

Мета виставки — вшанування пам’яті видатних українських жінок-науковиць. Виставка покликана привернути увагу відвідувачів до цьогорічних пам’ятних ювілейних дат та спонукати до їх відзначення у навчальних закладах, наукових установах.

Чекаємо на вас в експозиційній залі Педагогічного музею України за адресою: вул. Володимирська 57, Будинок учителя, 2-й поверх праворуч.