Нащадки Костянтина Лебединцева передали у фонди музею близько ста предметів

Нещодавно до музею завітали нащадки Костянтина Лебединцева (1878—1925), знаного українського вченого-математика, представника славетного роду Лебединцевих. Дрюченко Юрій Петрович та Дрюченко Ірина Петрівна передали у Педагогічний музей на постійне зберігання близько ста предметів: рідкісні книги кінця ХІХ — першої чверті ХХ століття (підручники авторства К. Лебединцева та інших українських математиків), унікальні світлини вченого-педагога та цінні рукописи.
Зазначимо, що фонди музею налічують понад 46 тисяч одиниць зберігання і поповнюються останнім часом лише завдяки небайдужим людям, які переконані, що музеї є не лише місцем зберігання предметів певної галузі культури, а й місцем, завдяки якому ці предмети продовжують жити – у наукових дослідженнях, виставках, культурно-освітніх проектах.

Щиро дякуємо дарувальникам і обіцяємо, що передані музею предмети стануть основою виставки до 140-річного ювілею Костянтина Лебединцева, що відзначатиметься у жовтні 2018 року.

Довідково:
Лебединцев Костянтин Феофанович (1878—1925) — український математик-методист, педагог, представник славетного роду Лебединцевих. Випускник фізико-математичного відділення природничо-історичного факультету Київського університету св. Володимира (1900). Викладав математику в різних навчальних закладах Києва: в 2-й гімназії, 1-му комерційному училищі, на Вищих жіночих курсах А. Жекуліної. Протягом 1909—1919 жив і працював у Москві. З 1919 — консультант Народного комісаріату освіти УСРР. Викладач (з 1921), професор (з 1923) Київського інституту народної освіти. Автор підручників з алгебри. Дописувач журналу «Вільна українська школа» (1917—1920).

jFGniaSMOxo

ZQpinsJrlXs